A mi tudásunk az Ön profitja!

Adófizetés minimalizálása

A cégautóadó és az azzal összefüggő egyes személyi jövedelemadó kérdések

Egyszerűsítést jelent az adózók számára és egyben igazságosabbá teszi az adóterhelést a cégautókra vonatkozó új szabályozás. Eszerint a személyi jövedelemadóban megszűnt a cégautóadó korábban alkalmazott rendszere, helyébe lépett egy vagyoni típusú cégautóadó, amely szélesebb adózói bázison kisebb terhelést jelent azoknak, akik eddig (is) fizették a cégautóadót, viszont a jövőben azok is fizetnek majd, akik eddig ezt nem tették.

Az új cégautóadóval kapcsolatos anyagi jogi szabályozás 2009. február 1-jétől a gépjárműadóról szóló 1991. évi LXXXII. törvény (Gjt.) IV. fejezetébe került, és egyidejűleg a személyi jövedelemadóról szóló 1995. évi CXVII. törvény (a továbbiakban: szja-törvény) cégautó-adóra vonatkozó rendelkezései hatályukat vesztették. Az ebből származó adóbevétel teljes egészében a központi költségvetést illeti, és az éves költségvetési törvényben sem kerül ?visszahagyásra? a települési önkormányzatok részére, ellentétben például magával a ?rendes? gépjárműadóval.

A dokumentum megnyitásához kérjük kattintson IDE!

Könyvelés

Sokféle könyvelő van, és bár az alapok adottak, jelentős különbségek lehetnek a könyvelés módjában, a szolgáltatás minőségében. Mi komplex könyvelési szolgáltatást kínálunk, és felelősséget vállalunk az elvégzett munkáért! Könyvelő munkatársaink mind mérlegképes képesítéssel és többéves szakmai gyakorlattal rendelkeznek.

Bérszámfejtés

Teljes körű bérszámfejtés a klasszikus bér- és munkaügyi feladatok ellátásával, és még többel: segítünk egy olyan juttatási rendszer kialakításában, amely a lehető legkisebb adó- és járulékfizetési vonzattal jár, ugyanakkor a foglalkoztatottak számára is korrekt bérezést tesz lehetővé.

Cégalapítás

Ingyenes cégalapítás, ami valóban ingyenes? Igen, mi most díjmentesen végezzük el a cégalapítást, amennyiben minket bíz meg a könyveléssel. Pontosabban fogalmazva: a cégalapítás minden költségét levonjuk a könyvelési díjból! Így két legyet üthet egy csapásra, hiszen a cégalapítás mellett, a könyvelése is jó kezekbe kerül.

Adótanácsadás

Szeretné csökkenteni vállalkozása adó- és járulékfizetési kötelezettségeit? Segítünk! Az adótanácsadás, illetve adótervezés jelentős költségcsökkentést tesz lehetővé, ha szakértőkre bízza az elemzést és az adóstratégia kialakítását. Könyvelő irodánkban az első adótanácsadás ingyenes!