A mi tudásunk az Ön profitja!

Adófizetés minimalizálása

A cégalapításnál leggyakrabban elkövetett hibák

Nem megfelelő cégnév

Ha Ön nem tájékozódik a cégalapítás előtt a választott cégnévről (kellőképp különbözik-e a többi, már bejegyzett cégnévtől, nem foglalt-e), a cégalapítási kérelmét elutasíthatják. Természetesen szolgáltatásunk részeként mi ezt is elvégezzük, hogy Önnek ne legyen erre gondja.

Nem tud a cégalapítással járó azonnali adatszolgáltatási kötelezettségről

A cégalapítás után az adóhivatal és a statisztikai hivatal felé azonnali bejelentési kötelezettségei vannak, illetve munkaviszony létesítésénél egyéb szervekhez is. Ennek elmaradása 500 000 forintig terjedő bírságot vonhat maga után.

Hiányos információ a havonta fizetendő járulékokról

Aki nem kap megfelelő tájékoztatást a cégalapítás előtt a jogviszonyból fakadó járulékfizetési kötelezettségekről, gyakran magasabb járulékot fizet a szükségesnél. Irodánkban felkészült adótanácsadók, könyvelők és közgazdászok dolgoznak, akik pontosan tisztában vannak a cégtulajdonosok kötelezettségeivel, így segítenek Önnek kiadásai racionalizálásában.

Az ÁFA fizetés módja nem megfelelő

Lehetséges, hogy a vállalkozás tárgyi adómentességre jogosult, esetleg alanyi adómentességet választhat, vagy uniós adószámot igényelhet, de ezek jelentőségéről Önt nem tájékoztatják a cégalapítás előtt, így elesik az ÁFA visszaigényléstől, vagy túlfizeti a forgalmi adót stb.

Nincs kellően informálva a társaság ügyvezetőjeként Önt terhelő felelősségről

A számviteli szabályok megsértéséért a cég ügyvezetője pénzbírsággal sújtható, súlyosabb esetben (gazdasági bűncselekmény akár akaratlan megvalósítójaként) az ügyvezetői tisztségtől is eltilthatják vagy szabadságvesztéssel sújthatják.

Ön akarja végezni cége könyvelését

A cégalapítás után sokan döntenek úgy, hogy saját maguk fognak könyvelni. Hacsak nem könyvelőről vagy adószakértőről van szó, a cégalapítás utáni üzleti évben egész biztosan szert tesznek egy párszázezer forintos pénzbírságra. Az adózási, számviteli szabályok folyton változnak, amit a cégvezetés mellett nehéz figyelemmel kísérni, ráadásul időrabló is.

A cégalapítás lebonyolítását nem szakemberre bízza

Ez az Ön vállalkozása lesz. Bízza a cégalapítás és a cégeljárás lefolytatását profikra, hogy elkerülje a cégjogi buktatókat! A Total Profit Könyvelő Iroda a cégalapítás előtt teljes körűen tájékoztatja Önt minden tudnivalóról és esetlegesen felmerülő nehézségről.

Kerülje el velünk a cégalapítás során elkövetett leggyakoribb hibákat!

Könyvelés

Sokféle könyvelő van, és bár az alapok adottak, jelentős különbségek lehetnek a könyvelés módjában, a szolgáltatás minőségében. Mi komplex könyvelési szolgáltatást kínálunk, és felelősséget vállalunk az elvégzett munkáért! Könyvelő munkatársaink mind mérlegképes képesítéssel és többéves szakmai gyakorlattal rendelkeznek.

Bérszámfejtés

Teljes körű bérszámfejtés a klasszikus bér- és munkaügyi feladatok ellátásával, és még többel: segítünk egy olyan juttatási rendszer kialakításában, amely a lehető legkisebb adó- és járulékfizetési vonzattal jár, ugyanakkor a foglalkoztatottak számára is korrekt bérezést tesz lehetővé.

Cégalapítás

Ingyenes cégalapítás, ami valóban ingyenes? Igen, mi most díjmentesen végezzük el a cégalapítást, amennyiben minket bíz meg a könyveléssel. Pontosabban fogalmazva: a cégalapítás minden költségét levonjuk a könyvelési díjból! Így két legyet üthet egy csapásra, hiszen a cégalapítás mellett, a könyvelése is jó kezekbe kerül.

Adótanácsadás

Szeretné csökkenteni vállalkozása adó- és járulékfizetési kötelezettségeit? Segítünk! Az adótanácsadás, illetve adótervezés jelentős költségcsökkentést tesz lehetővé, ha szakértőkre bízza az elemzést és az adóstratégia kialakítását. Könyvelő irodánkban az első adótanácsadás ingyenes!