Cím

1161 Budapest, Hársfavirág utca 53. fsz.1. 1-es kapucsengő

a

Cégalapítás Ingyen!

  1. Nyitólap
  2. Cégalapítás Ingyen

Partner

Év

Mit jelent pontosan az “ingyen cégalapítás”?

 

A cégalapítást irodánk tapasztalt és lelkiismeretes ügyvédpartnere végzi, aki elsősorban társaságok jogi képviseletével, társaság alapítással foglalkozik, és ügyfeleink maradéktalan megelégedése mellett.

Ha minket bíz meg a könyveléssel, a cégalapítás 50 000 Ft, mely díjat az első havi könyvelési díjból levonjuk. Így Önnek a társaság elindítását nem terheli ügyvédi díj, ezt az összeget a vállalkozása beindítására költheti.

 A kedvezmény feltétele irodánkkal kötött megbízási szerződés könyvelésre.

Leendő ügyfeleink a következő lehetőségek közül választhatják ki számukra a legkedvezőbb és legkényelmesebb csomagot.

Cégalapítás csomagjaink

ingyenes cégalapítás

Ingyenes cégalapítás:

Irodánk végigvezeti Önt a cégalapítás nehézségein és fizeti Ön helyett az ügyvédi munkadíjat.
Komoly szakmai háttérrel rendelkező ügyvédünk 50 000 Ft-ért megalapítja cégét, ezt a díjat az első havi könyvelési díjból elengedjük.

Cégalapítási díját átvállaljuk

Saját ügyvédje van?

Az sem probléma, bruttó 30 000 Ft-ig átvállaljuk a cégalapítás díját, melyet az első és második havi könyvelési díjból egyenlő részletben levonjuk.
ingyenes tanácsadás

Ingyenes tanácsadás:

Cégalapítás előtt, vagy amennyiben nem elégedett könyvelőjével és váltani szeretne, jöjjön el egy személyes tanácsadásra. Adózásban nem igazodik el és segítségre, magyarázatra van szüksége, szintén forduljon hozzánk, a tanácsadás díját (20 000 Ft/óra*) az első havi könyvelési díj árából levonjuk, amennyiben velünk köt szerződést.
*nettó

Cégalapítás 10+1 lépésben

Elsőre hosszadalmas és szerteágazó folyamatnak tűnhet ugyan a cégalapítás, ám jelentős szakmai tapasztalattal rendelkező, megbízható partnerünk segítségével mi hatékonyan végignavigáljuk ügyfeleinket a teljes folyamaton.

Mielőtt belevágnánk a cégalapítás mozzanatainak az ismertetésébe, fontos leszögeznünk, hogy bár egy cég bejegyzése gyorsan lebonyolítható – ráadásul ma már könnyedén elintézhetünk mindent elektronikus úton is – ezt általában számos döntési folyamat előzi meg, melyek végiggondolására minden leendő cégvezetőnek érdemes időt szánnia. Emellett azt is ki kell hangsúlyoznunk, hogy a cégbírósági bejegyzéssel még nem fejeződik be a folyamat, hiszen a tulajdonosoknak ezután is bőven maradnak teendői.

1. Győződjünk meg róla, hogy rendelkezünk-e a cégalapításhoz szükséges okmányokkal!

Az alapító dokumentumok aláírása előtt mindenképpen érdemes átgondolni, hogy érvényesek-e az azok kiállításához szükséges személyes okmányaink. Ilyen okmányok az útlevél, a személyi igazolvány, a lakcímkártya vagy a vezetői engedély. Amennyiben nem rendelkezünk olyan érvényes okmánnyal, mellyel igazolni tudjuk személyazonosságunkat, a cégalapítás folyamata elakadhat.

2. Válasszuk ki a cég székhelyét!

A cég székhelyének kiválasztása szintén olyan mozzanat, melyre még a cég bejegyeztetése előtt ajánlott sort keríteni. Ha a cégalapító rendelkezik saját tulajdonú ingatlannal, akkor természetesen minden további nélkül megadhatja azt a cége székhelyéül – mindössze annyi dolga van, hogy egy tulajdoni lappal igazolja a székhelyhasználati jogosultságát. Bérelt ingatlan esetén azonban a tulajdonos hozzájárulására is szükség van. Emellett akkor is körültekintéssel kell eljárnunk, ha olyan ingatlant akarunk székhelyként megjelölni, melynek több tulajdonosa is van, illetve melyen jelzálogjog, elidegenítési és terhelési tilalom vagy egyéb teher áll fenn. A hitelszerződés ugyanis egyes esetekben kiköti, hogy az ingatlan nem, vagy csak bizonyos feltételek mellett válhat a cég székhelyévé.

Amennyiben az általunk használt ingatlanok között nem találunk megfelelő székhelyet, fordulhatunk úgynevezett székhelyszolgáltatókhoz is. Ebben az esetben a székhelyként megjelölt ingatlan válik a levelezés és az irattárolás helyszínévé, emellett azonban külön bejelenthető a központi ügyintézés helye is a cégalapítás során, ahol a cég tényleges tevékenysége tud zajlani.

3. Találjuk meg a megfelelő cégnevet!

Sajnos a cégalapítás előtt állók számtalan alkalommal kénytelenek szembesülni vele, hogy az általuk kitalált, hangzatos, a cég tevékenységét is megfelelő módon, találóan leíró cégnév már szerepel a cégjegyzékben. Ebben az esetben pedig a cégbíróság nem hagyhatja jóvá a cég bejegyzését. Annak érdekében, hogy ezzel a problémával ne a cégbejegyzés során szembesüljünk, érdemes utánajárni, hogy használatban van-e az általunk kitalált cégnév, és ha igen, akkor megkülönböztetésre alkalmas változtatásokat kell eszközölnünk rajta. A céltudatos leendő cégtulajdonosok már az alapítás folyamata előtt lefoglalhatják a gondosan megtervezett, egyedi cégnevüket.

4. Jelöljük meg a cég tulajdonosát!

A cégalapítás során megválasztható, hogy a vállalat magánszemély vagy egy szervezet (általában egy másik cég) fennhatósága alá tartozzon-e. Utóbbi esetben még a cég bejegyeztetése előtt meg kell győződni róla, hogy a szervezet jogosult-e az alapítandó cég tulajdonosává válni, illetve hogy az annak nevében eljáró személy benyújthat-e cégbejegyzési kérelmet.

Külföldi szervezetek esetén eredeti és hitelesítéssel ellátott cégiratok, meghatalmazások hiányában nem tud végbemenni a cégalapítás folyamata, így ezeket a dokumentumokat be kell szerezni és be kell nyújtani a cégbírósághoz az alapítás tényleges folyamatának megkezdése előtt.

5. Hozzuk meg a vezető tisztviselő személyét és jogviszonyát illető döntéseket!

Vezető tisztviselővé kizárólag olyan személy válhat, akivel szemben nem állnak fenn olyan törvénybe fektetett kizáró okok, mint például büntetett előélet vagy a vezető tisztségviselői foglalkozástól való eltiltás. A cégbejegyzési kérelemhez éppen ezért csatolni kell a leendő vezető tisztviselő nyilatkozatát a személye alkalmasságáról.

A vezető tisztviselők kiválasztása során nemcsak a személyükről kell dönteni, hanem arról is, hogy milyen jogviszonyban álljanak a társasággal. Néhány kivételes helyzettől eltekintve ugyanis egyaránt lehetnek munkavállalói vagy megbízási jogviszonyban. Az előbbi esetben a vezető tisztviselőknek munkaszerződést kell kötniük a céggel és bejelentésre kell kerülniük az illetékes munkaügyi hatóságnál, az utóbbi esetben értelemszerűen megbízási szerződés kötése ajánlott.

6. Szerezzük be a megfelelő engedélyeket!

Cégbejegyzés során alapítási, valamint tevékenységi engedély beszerzésére is szükség van. Az előbbi megléte a cégbejegyzés elengedhetetlen feltétele, az utóbbit azonban ráér a bejegyzés folyamata után elkészíteni. Fontos azonban, hogy a tevékenységi engedély közzététele előtt a vállalkozás nem kezdheti meg a tényleges tevékenységét.

7. Teremtsük elő a megfelelő tőkét!

A cégalapítással kapcsolatos egyik legfontosabb pénzügyi mozzanat a szükséges tőke előteremtése. Attól függően, hogy milyen társasági formát választunk, eltérő lehet, hogy mennyi tőkeminimumot írnak elő a jogszabályok (vagy hogy előírnak-e ilyesmit egyáltalán), így a folyamat megkezdése előtt érdemes pontosan megismerni ezeket, illetve emellett felkészülni a törzstőke befizetésére is.

8. Vizsgáljuk meg a cégalapítással kapcsolatos adózási kérdéseket!

Gyakran még a pénzügyi világban többé-kevésbé jól tájékozódók számára is fejtörést okozhat, hogy egy korlátolt felelősségű társaság (Kft.) bejegyzésekor mely adózás kapcsán kijelölendő pontok mellé húzzák be az „X”-et. Ilyen esetekben érdemes lehet adótanácsadó segítségét is igénybe venni.

9. Mérjük fel, mikor érdemes megnyitni a céges bankszámlát!

A bankszámla megnyitására akár már a cégalapítás előtt is sort keríthetünk, de érdemes szem előtt tartani, hogy a művelet sokkal könnyebben és gyorsabban elvégezhető a cégbírósági bejegyzés után – különösen akkor, ha a leendő cégtulajdonos külföldi. Szerencsére a folyamat ma már szinte teljes egészében elvégezhető online is, így csupán egy alkalommal van szükség a cégtulajdonos személyes megjelenésére: amikor a számlanyitáshoz előzetesen előkészített dokumentumokat aláírja. A számla adatait a bank a cégbíróságnak is továbbítja.

10. Jelentsük be a céget az adóhatóságnál!

Ugyan hivatalosan a cégbíróság továbbítja a frissen bejelentett társaság adatait az illetékes hatóságok felé, fel kell készülni arra, hogy további adatokat kell bejelentenünk a NAV számára. Amennyiben ezt elmulasztjuk, súlyos bírságokat is kiszabhatnak a frissen bejegyzett cégre.

+1. Találjuk meg a kellő tapasztalattal bíró könyvelőt, aki a segítségünkre tud lenni már a cégalapítás folyamata során is!

Bár az érdemi könyv- és számvitel csak a cég bejegyzését követően kezdődhet meg, a könyvelővel érdemes lehet már a cégbejegyzés előtt egyeztetni bizonyos szakmai kérdésekkel kapcsolatban. Könyvelőirodánk magasan képzett, szakértő munkatársai készen állnak végigvezetni ügyfeleinket a cégalapítás teljes folyamatán és szakmai támogatást nyújtani számukra annak nehézségei során. Ha a mi szolgáltatásainkat veszi igénybe, ügyvédünk cégalapítási díját levonjuk a könyvelés első havi költségeiből. Ügyfeleinket emellett szakmai tanácsadással is várjuk, melynek díját szintén elengedjük, amennyiben ezt követően könyvelőirodánkkal köt szerződést.

Amennyiben további információra van szüksége szolgáltatásainkkal kapcsolatban vagy szeretné ajánlatunkat kérni, keressen bennünket elérhetőségeinken vagy írjon nekünk a weboldalunkon található űrlap segítségével!

Kérjen ajánlatot most online, pár kattintással!

Cégalapítás előtt érdemes elolvasnia:

cégalapítás hibái

A cégalapításnál leggyakrabban elkövetett hibák

Ha Ön nem tájékozódik a cégalapítás előtt a választott cégnévről (kellőképp különbözik-e a többi, már bejegyzett cégnévtől, nem foglalt-e), a cégalapítási kérelmét elutasíthatják.

Bővebben

cégalapítási csomagajánlatok

Miért válasszon minket partnerül a cégalapításhoz?

A cégalapítás során hozott döntések és intézkedések alapvetően meghatározzák a vállalkozás működésének feltételrendszerét, így jelentős befolyást gyakorolhatnak későbbi sikerére, jövedelmező tevékenységére.

Bővebben

cégalapítás kezdeti tőke

A cégalapításhoz szükséges tőkéről

A jogszabályi előírások nem kötik minimális bejegyzett tőkéhez a betéti társaság megalapítását. Ez elsőre óriási előnynek tűnik a Kft.-vel szemben, holott éppen ez a Bt. legnagyobb hátránya

Bővebben

cégalapítás menete

A cégalapítás menete

Irodánk minden segítséget megad Önnek
ahhoz, hogy cége jövedelmezően működhessen. Ennek első lépéseként megbízhat minket a cégalapítással, amelyet gyorsan és gördülékenyen végzünk el.

Bővebben

társasági formák választása

Milyen társasági formát válasszak a cégalapítás során? Bt. vagy Kft.?

Csakis a Kft. forma javasolt.
A Kft. alapítása esetében a tagok felelőssége korlátozott, a bevitt vagyon mértékéig felelnek a Kft. tevékenységéért.

Bővebben

ingyenes cégalapítás a total profittól

Valóban ingyenes a cégalapítás?

Igen!

Ezért Önnek csak annyit kell tennie, hogy a cégalapítás mellett a könyvelés szolgáltatásával irodánkat bízza meg.

Bővebben

{Lassan tíz éve, hogy barátaimmal, több cég könyvelését helyeztük át a Total Profit Könyvelő Irodához. Az azóta eltelt idő alatt, sikerült a végzett munkájuk magas színvonaláról alapos képet kapnunk, hiszen sok közös feladatot hajtottunk végre sikeresen. A napi feladatokon túl, segítséget nyújtottak több új cég alapításában és átestünk számtalan NAV ellenőrzésen. Több egész éves áfa revízión, kiutalás előtti ellenőrzésen, néhány munkaügyi ellenőrzésen és egy alakulás utáni ellenőrzésen. Örömmel mondhatom, hogy a jó munkának és az ellenőrzésekre való sikeres felkészülésnek köszönhetően valamennyi ellenőrzés cégeink számára pozitívan végződött. Ki kell emelnem a sikeres áfa visszaigényléseket, melyek során, büntetés nélkül kaptuk vissza az összes, visszaigényelt adót. Még minket is megleptek azok az elismerő szavak, melyeket a NAV ellenőrök az éves áfa revízió végén, értékelés közben megfogalmaztak: olyan precízen könyvelt, rendezett anyagot kaptak, melyet példaképül lehet állítani a könyvelői szakma elé. Úgy gondolom, hogy ezek után nem is mondhatok mást, mint, hogy nyugodtan ajánlom bárkinek a Total Profit Könyvelő Iroda szolgáltatását.
Pap Zoltán
Ügyvezető
iPon Computer Kft.
{2006-ban alapítottam társaságomat. A Total Profit Könyvelő Irodát ekkor kerestem fel egyik üzleti partnerem javaslatára, akinek a cégét már 2003 óta könyvelik nagy megelégedésére. Ezt a lépésemet az óta sem bántam meg. A szerződésünk megkötése után haladéktalanul megkezdték a munkát és visszamenőleg is megtettek mindent, ami szükséges volt. A cégemben történt kezdeti beruházások áfa visszaigénylése a segítségükkel nem jelentett problémát. Szeretem, hogy velük az ügyintézés egyszerű és zökkenőmentes. Közös tennivalóinkat, találkozásainkat a feszített munkaidő beosztásomhoz igazítva, rugalmasan tudjuk ütemezni, előre mindig felkészülten fogadnak és gyorsan meg tudjuk beszélni az aktuális teendőket. Kritikus esetekben akár telefonon is azonnal segítségemre tudnak lenni. Precizitásuknak és naprakész szaktudásuknak köszönhetően még nem akadt problémám a hatóságokkal. Soha egy késett bevallás, felszólítás, pláne egy büntetés.
Lázár Gábor
Ügyvezető
VLG Multimédia Kft.
{Társaságunk könyvelését 2005 év eleje óta végzi megelégedésünkre a Total Profit Könyvelő Iroda. Az előző könyvelőnk már sajnos hosszú ideje betegeskedett, így a könyvelés átadására meglehetősen nehéz körülmények között került sor. Az új iroda kemény munkával rendezte cégünk könyvelését, ami azóta zökkenőmentesen bonyolódik. Társaságunk több irányú tevékenységet folytatott az elmúlt években, amely időnként komoly szakmai kihívás elé állította a cég vezetését, illetve könyvelésünket. A segítségükkel azonban mindig sikerült megtalálni a törvényes, de ránk nézve kedvező megoldásokat. Az évek során több alkalommal kaptunk NAV ellenőrzést, amely mindig problémamentesen fejeződött be, sőt, könyvelésünk az ellenőröktől néhány ízben dicséretet is kapott. A több éves együttműködés során, szívélyes munkakapcsolat alakult ki a könyvelő iroda kollektívájával. Személyes találkozóinkon, ha az időnk engedi, a könyvelésen túlmutató hasznos és érdekes beszélgetésekre is sor szokott kerülni. Érdemes megemlítenem még a könyvelési díjat. Tevékenységünk jellege és nagyságrendje miatt, úgy gondolom, hogy nem tartozunk a keveset fizető ügyfelek közé, de ennek ellenére korrektnek és arányosnak tartom a fizetett díjat, a nyújtott szolgáltatás mértékét és színvonalát figyelembe véve.
Balássy Zsolt
Ügyvezető
Balássy Connection Kft.
{Régóta ismerjük egymást a tulajdonosokkal, jó pár éve dolgozunk már együtt, a legnagyobb megelégedéssel. Naprakész, precíz könyvelés és folyamatos tájékoztatás, egyeztetés jellemzi az iroda munkáját. Minden kérésünknek rövid időn belül eleget tesznek. Biztos kezekben érzem a cégünk könyvelését!
Csintalan Zsolt
Ügyvezető
Alba-Szerszám Kft
{Több, mint tíz éve dolgozom együtt a Total Profit Kft-vel. Magas szakmai színvonal, megbízhatóság, rugalmasság, precizitás és pontosság jellemzi őket!  Időben és kérés nélkül jelzik, ha bármilyen törvényváltozás van, vagy határidő közeledik. A havi kötelezettségeinket időben, rendszeresen megkapjuk, ha kérdésünk van készséggel állnak rendelkezésünkre. Könnyű velük dolgozni és gyorsak! Csak ajánlani tudom őket bárkinek!
Laczkó Adrienn
Ügyvezető
Aquiral Kft
{A Total Profit Könyvelő Iroda 2006 óta nyújt számunkra teljeskörű számviteli szolgáltatást. Ez idő alatt sok változáson mentünk keresztül. Működő céget értékesítettünk, új társaságot alapítottunk, tevékenységet módosítottunk, de a könyvelő iroda mindvégig hűséges, megbízható partnerünk maradt, színvonalas szolgáltatásával segítette elképzeléseink végrehajtását. Igen fontosnak tartom kiemelni, hogy két ízben egész éves áfa revíziót folytattak társaságunknál, egy dolgot leszámítva, (az sem az iroda hibájából), sikerrel vettük az ellenőrzéseket. Az előbbiek tükrében úgy gondolom, hogy aki a Total Profit Könyvelő Irodával könyveltet, jó kezekbe helyezi cége anyagát.
Fábián Szabolcs
Ügyvezető
Telima Kft.