A mi tudásunk az Ön profitja!

Adófizetés minimalizálása

Milyen társasági formát válasszak a cégalapítás során? Bt. vagy Kft.?

Csakis a Kft. forma javasolt. A Kft. alapítása esetében a tagok felelőssége korlátozott, a bevitt vagyon mértékéig felelnek a Kft. tevékenységéért. Ellentétben a Bt.-vel, ahol a beltag felelőssége korlátlan, ami annyit tesz, hogy a teljes, személyes vagyonával felel. Ugyanakkor, mint láttuk, a cégalapítás költségeiben semmiféle különbség nincs és adózásukban sincs eltérés.

Azért ajánljuk a Kft. alapítását, mert így a cégügyekben kevésbé jártas partnereinknek sem kell attól tartaniuk, hogy egy hibás döntés miatt teljes magánvagyonukat elveszítik.

A Bt. és a Kft. közötti különbségek

Amint fentebb is írtuk a legjelentősebb különbség a felelősségi körben található. Hozzá kell tennünk azonban azt is, hogy míg Kft. egyetlen személy által is alapítható, addig egy Bt. létrehozásához legalább két főre ? egy beltagra és egy kültagra ? van szükség.

Az alapításkori jegyzett tőke mértékében is mutatkozik eltérés. A Bt. esetében nincs előírva a minimális alapítótőke összege, a Kft. alapításakor azonban nyilatkozni kell arról, hogy legalább 3 millió forintot befizetnek a cég pénztárába, nincs szükség azonban az összeg bemutatására, sőt az összeg biztosítható nem pénzbeli hozzájárulással is.

Mit jelent a Kft. esetében a korlátolt felelősség?

A korlátolt felelősség a legfontosabb Kft. alapítása mellett szóló érv. Ez azonban nem azt jelenti, hogy a társaság mentesül minden felelősség alól, csupán a tagok nem rendelkeznek személyes felelősséggel. Fontos tudni, hogy pontosan milyen felelősségi körök keletkeznek a cégalapítás során.

A Kft. mint társaság felel a saját tartozásaiért, amelyeket a elkülönült vagyonával fedezhet. A tagoknak akkor sem kell saját vagyonukkal felelniük, amennyiben a társaság vagyona nem elegendő a tartozások a kifizetésére. Ilyen esetben azonban felszámolhatják a céget. A tagok ezzel pontosan meghatározhatják, hogy milyen mértékű anyagi kockázatot kívánnak vállalni a cég tevékenységével kapcsolatban.

Ez természetesen nem vonatkozik a bűncselekményekre, valamint a szándékos visszaélésekre. Ha ilyen lehetőség merül fel, a jogszabályok megsértése miatt az ügyvezetőt, illetve a tagokat büntetőeljárás alá vonhatják.

Bővebb információval is szolgálhatunk a cégalapítás folyamatáról.

Könyvelés

Sokféle könyvelő van, és bár az alapok adottak, jelentős különbségek lehetnek a könyvelés módjában, a szolgáltatás minőségében. Mi komplex könyvelési szolgáltatást kínálunk, és felelősséget vállalunk az elvégzett munkáért! Könyvelő munkatársaink mind mérlegképes képesítéssel és többéves szakmai gyakorlattal rendelkeznek.

Bérszámfejtés

Teljes körű bérszámfejtés a klasszikus bér- és munkaügyi feladatok ellátásával, és még többel: segítünk egy olyan juttatási rendszer kialakításában, amely a lehető legkisebb adó- és járulékfizetési vonzattal jár, ugyanakkor a foglalkoztatottak számára is korrekt bérezést tesz lehetővé.

Cégalapítás

Ingyenes cégalapítás, ami valóban ingyenes? Igen, mi most díjmentesen végezzük el a cégalapítást, amennyiben minket bíz meg a könyveléssel. Pontosabban fogalmazva: a cégalapítás minden költségét levonjuk a könyvelési díjból! Így két legyet üthet egy csapásra, hiszen a cégalapítás mellett, a könyvelése is jó kezekbe kerül.

Adótanácsadás

Szeretné csökkenteni vállalkozása adó- és járulékfizetési kötelezettségeit? Segítünk! Az adótanácsadás, illetve adótervezés jelentős költségcsökkentést tesz lehetővé, ha szakértőkre bízza az elemzést és az adóstratégia kialakítását. Könyvelő irodánkban az első adótanácsadás ingyenes!