Cím

1161 Budapest, Hársfavirág utca 53. fsz.1. 1-es kapucsengő

a

A cégalapításnál leggyakrabban elkövetett hibák

  1. Nyitólap
  2. Cégalapítás Ingyen
  3. A cégalapításnál leggyakrabban elkövetett hibák

Nem megfelelő cégnév

Ha Ön nem tájékozódik a cégalapítás előtt a választott cégnévről (kellőképp különbözik-e a többi, már bejegyzett cégnévtől, nem foglalt-e), a cégalapítási kérelmét elutasíthatják. Természetesen szolgáltatásunk részeként mi ezt is elvégezzük, hogy Önnek ne legyen erre gondja.
Ez konkrétan azt jelenti, hogy amennyiben ügyfelünk a mi hibánkból bírságot kap, annak a megfizetését irodánk átvállalja.

Nem tud a cégalapítással járó azonnali adatszolgáltatási kötelezettségről

A cégalapítás után az adóhivatal és a statisztikai hivatal felé azonnali bejelentési kötelezettségei vannak, illetve munkaviszony létesítésénél egyéb szervekhez is. Ennek elmaradása 500 000 forintig terjedő bírságot vonhat maga után.

Hiányos információ a havonta fizetendő járulékokról

Aki nem kap megfelelő tájékoztatást a cégalapítás előtt a jogviszonyból fakadó járulékfizetési kötelezettségekről, gyakran magasabb járulékot fizet a szükségesnél. Irodánkban felkészült adótanácsadók, könyvelők és közgazdászok dolgoznak, akik pontosan tisztában vannak a cégtulajdonosok kötelezettségeivel, így segítenek Önnek kiadásai racionalizálásában.

Az ÁFA fizetés módja nem megfelelő

Lehetséges, hogy a vállalkozás tárgyi adómentességre jogosult, esetleg alanyi adómentességet választhat, vagy uniós adószámot igényelhet, de ezek jelentőségéről Önt nem tájékoztatják a cégalapítás előtt, így elesik az ÁFA visszaigényléstől, vagy túlfizeti a forgalmi adót stb.

Nincs kellően informálva a társaság ügyvezetőjeként Önt terhelő felelősségről

A számviteli szabályok megsértéséért a cég ügyvezetője pénzbírsággal sújtható, súlyosabb esetben (gazdasági bűncselekmény akár akaratlan megvalósítójaként) az ügyvezetői tisztségtől is eltilthatják vagy szabadságvesztéssel sújthatják.

Ön akarja végezni cége könyvelését

A cégalapítás után sokan döntenek úgy, hogy saját maguk fognak könyvelni. Hacsak nem könyvelőről vagy adószakértőről van szó, a cégalapítás utáni üzleti évben egész biztosan szert tesznek egy párszázezer forintos pénzbírságra. Az adózási, számviteli szabályok folyton változnak, amit a cégvezetés mellett nehéz figyelemmel kísérni, ráadásul időrabló is.

A cégalapítás lebonyolítását nem szakemberre bízza

Ez az Ön vállalkozása lesz. Bízza a cégalapítás és a cégeljárás lefolytatását profikra, hogy elkerülje a cégjogi buktatókat! A Total Profit Könyvelő Iroda a cégalapítás előtt teljes körűen tájékoztatja Önt minden tudnivalóról és esetlegesen felmerülő nehézségről.
{Lassan tíz éve, hogy barátaimmal, több cég könyvelését helyeztük át a Total Profit Könyvelő Irodához. Az azóta eltelt idő alatt, sikerült a végzett munkájuk magas színvonaláról alapos képet kapnunk, hiszen sok közös feladatot hajtottunk végre sikeresen. A napi feladatokon túl, segítséget nyújtottak több új cég alapításában és átestünk számtalan NAV ellenőrzésen. Több egész éves áfa revízión, kiutalás előtti ellenőrzésen, néhány munkaügyi ellenőrzésen és egy alakulás utáni ellenőrzésen. Örömmel mondhatom, hogy a jó munkának és az ellenőrzésekre való sikeres felkészülésnek köszönhetően valamennyi ellenőrzés cégeink számára pozitívan végződött. Ki kell emelnem a sikeres áfa visszaigényléseket, melyek során, büntetés nélkül kaptuk vissza az összes, visszaigényelt adót. Még minket is megleptek azok az elismerő szavak, melyeket a NAV ellenőrök az éves áfa revízió végén, értékelés közben megfogalmaztak: olyan precízen könyvelt, rendezett anyagot kaptak, melyet példaképül lehet állítani a könyvelői szakma elé. Úgy gondolom, hogy ezek után nem is mondhatok mást, mint, hogy nyugodtan ajánlom bárkinek a Total Profit Könyvelő Iroda szolgáltatását.
Pap Zoltán
Ügyvezető
iPon Computer Kft.
{2006-ban alapítottam társaságomat. A Total Profit Könyvelő Irodát ekkor kerestem fel egyik üzleti partnerem javaslatára, akinek a cégét már 2003 óta könyvelik nagy megelégedésére. Ezt a lépésemet az óta sem bántam meg. A szerződésünk megkötése után haladéktalanul megkezdték a munkát és visszamenőleg is megtettek mindent, ami szükséges volt. A cégemben történt kezdeti beruházások áfa visszaigénylése a segítségükkel nem jelentett problémát. Szeretem, hogy velük az ügyintézés egyszerű és zökkenőmentes. Közös tennivalóinkat, találkozásainkat a feszített munkaidő beosztásomhoz igazítva, rugalmasan tudjuk ütemezni, előre mindig felkészülten fogadnak és gyorsan meg tudjuk beszélni az aktuális teendőket. Kritikus esetekben akár telefonon is azonnal segítségemre tudnak lenni. Precizitásuknak és naprakész szaktudásuknak köszönhetően még nem akadt problémám a hatóságokkal. Soha egy késett bevallás, felszólítás, pláne egy büntetés.
Lázár Gábor
Ügyvezető
VLG Multimédia Kft.
{Társaságunk könyvelését 2005 év eleje óta végzi megelégedésünkre a Total Profit Könyvelő Iroda. Az előző könyvelőnk már sajnos hosszú ideje betegeskedett, így a könyvelés átadására meglehetősen nehéz körülmények között került sor. Az új iroda kemény munkával rendezte cégünk könyvelését, ami azóta zökkenőmentesen bonyolódik. Társaságunk több irányú tevékenységet folytatott az elmúlt években, amely időnként komoly szakmai kihívás elé állította a cég vezetését, illetve könyvelésünket. A segítségükkel azonban mindig sikerült megtalálni a törvényes, de ránk nézve kedvező megoldásokat. Az évek során több alkalommal kaptunk NAV ellenőrzést, amely mindig problémamentesen fejeződött be, sőt, könyvelésünk az ellenőröktől néhány ízben dicséretet is kapott. A több éves együttműködés során, szívélyes munkakapcsolat alakult ki a könyvelő iroda kollektívájával. Személyes találkozóinkon, ha az időnk engedi, a könyvelésen túlmutató hasznos és érdekes beszélgetésekre is sor szokott kerülni. Érdemes megemlítenem még a könyvelési díjat. Tevékenységünk jellege és nagyságrendje miatt, úgy gondolom, hogy nem tartozunk a keveset fizető ügyfelek közé, de ennek ellenére korrektnek és arányosnak tartom a fizetett díjat, a nyújtott szolgáltatás mértékét és színvonalát figyelembe véve.
Balássy Zsolt
Ügyvezető
Balássy Connection Kft.
{Régóta ismerjük egymást a tulajdonosokkal, jó pár éve dolgozunk már együtt, a legnagyobb megelégedéssel. Naprakész, precíz könyvelés és folyamatos tájékoztatás, egyeztetés jellemzi az iroda munkáját. Minden kérésünknek rövid időn belül eleget tesznek. Biztos kezekben érzem a cégünk könyvelését!
Csintalan Zsolt
Ügyvezető
Alba-Szerszám Kft
{Több, mint tíz éve dolgozom együtt a Total Profit Kft-vel. Magas szakmai színvonal, megbízhatóság, rugalmasság, precizitás és pontosság jellemzi őket!  Időben és kérés nélkül jelzik, ha bármilyen törvényváltozás van, vagy határidő közeledik. A havi kötelezettségeinket időben, rendszeresen megkapjuk, ha kérdésünk van készséggel állnak rendelkezésünkre. Könnyű velük dolgozni és gyorsak! Csak ajánlani tudom őket bárkinek!
Laczkó Adrienn
Ügyvezető
Aquiral Kft
{A Total Profit Könyvelő Iroda 2006 óta nyújt számunkra teljeskörű számviteli szolgáltatást. Ez idő alatt sok változáson mentünk keresztül. Működő céget értékesítettünk, új társaságot alapítottunk, tevékenységet módosítottunk, de a könyvelő iroda mindvégig hűséges, megbízható partnerünk maradt, színvonalas szolgáltatásával segítette elképzeléseink végrehajtását. Igen fontosnak tartom kiemelni, hogy két ízben egész éves áfa revíziót folytattak társaságunknál, egy dolgot leszámítva, (az sem az iroda hibájából), sikerrel vettük az ellenőrzéseket. Az előbbiek tükrében úgy gondolom, hogy aki a Total Profit Könyvelő Irodával könyveltet, jó kezekbe helyezi cége anyagát.
Fábián Szabolcs
Ügyvezető
Telima Kft.