A mi tudásunk az Ön profitja!

Adófizetés minimalizálása

A cégalapításhoz szükséges tőkéről

A jogszabályi előírások nem kötik minimális bejegyzett tőkéhez a betéti társaság megalapítását. Ez elsőre óriási előnynek tűnik a Kft.-vel szemben, holott éppen ez a Bt. legnagyobb hátránya. Mivel a Bt. nem feltétlenül rendelkezik elkülönült vagyonnal, ezért tartozásaiért a beltag személyes vagyonával felel. Arról nem is beszélve, hogy jogi értelemben hiába nem kötelező a tőke befektetése, a vállalkozás beindításához erre mindenképpen szükség lesz.

Minden partnerünknek a Kft. alapítását ajánljuk inkább, hiszen a jegyzett tőke előteremtése korántsem annyira nehéz feladat, mint azt a legtöbben hinnék, hiszen akár nem pénzbeli hozzájárulás is alkalmas a cégalapításhoz szükséges tőke biztosítására. Ez hosszú távon sokkal jobb döntés, ráadásul a Kft.-k közmegítélése is sokkal jobb, mint a betéti társaságoké.

Azért is javasoljuk a Kft. alapítását, mert a Ptk. vonatkozó szabályai szerint van mód arra, hogy a társasági forma minden előnyét élvezze anélkül, hogy azonnal be kellene fizetnie a törzstőke teljes összegét. Így a most induló kisvállalkozások számára sem jelenthet gondot az elsőre riasztónak ható, milliós nagyságrendű tőke biztosítása.

Mennyi a Kft. legkisebb jegyzett tőkéje, mennyit kell a tagoknak a cégalapítás során felmutatni?

A korlátolt felelősségű Társaság (Kft.) legkisebb jegyzett tőkéje 3 millió Ft. Ezt bemutatni vagy bankszámlára befizetni nem kell. Nyilatkozni kell ügyvéd előtt, hogy a pénz befizetésre kerül a cég pénztárába. Ezt sem az ügyvéd, sem a cégbíróság nem ellenőrzi. A befizetés után Ön(ök) a cég házipénztárába befizetett pénzzel a cég érdekeinek megfelelően, szabadon rendelkeznek. Gyakorlatilag, ha valaki nem rendelkezik készpénzzel, csak lenyilatkozza azt, sem nagyon lehet utolérni, persze ezt mi senkinek nem ajánljuk, hiszen nem jogszerű megoldás.

Alapíthatok-e Kft.-t, ha nincs 3 millió forintom?

Egyértelműen igen. A jogszabályok lehetőséget engednek arra, hogy a cég alapítását követő időszakban, amely akár egy évnél hosszabb időtartamot is felölelhet, rendezze ezt az elmaradást. Ez bizonyos esetekben azzal járhat, hogy az alapítók magánvagyonukkal felelnek a társaság tartozásaiért, ám ekkor is csak a Kft. alapításakor be nem fizetett tőke összegéig. Tehát ha valaki alapításkor 1 millió forintot fizet be, csupán a fennmaradó kétmillió forintos összegig felel magánvagyonával.

Ez a felelősség azonban elkerülhető, ha alapításkor a vállalt készpénz-hozzájárulás felét befizetik, és a fennmaradó összeg befizetését egy éven belül vállalják. Vagyis nem szükséges azonnal egy összegben befizetni a teljes törzstőkét ahhoz, hogy a társaság valóban korlátolt felelősségű lehessen.

Meg kell jegyeznünk, hogy a magánvagyonnal történő felelősség csak abban az esetben áll fenn, ha a pénzbeli hozzájárulás felénél kisebb összeget fizetnek be az alapításkor. Vagyis úgynevezett apporttal, azaz nem pénzbeli hozzájárulással ez az összeg jelentősen csökkenthető. Ha az alapító 2 millió forintos apportot ? például egy ekkora értékű gépkocsit vagy ingatlant ? bocsát rendelkezésre, elegendő a fennmaradó 1 millió forint felének, vagyis 500 000 forintnak a befizetése ahhoz, hogy mentesüljön a magánvagyonnal való felelősség alól. Természetesen ebben az esetben is vállalnia kell, hogy egy éven belül befizeti a fennmaradó összeget.

A jegyzett tőke mellett elengedhetetlen a felkészültség is. Tájékozódjon weboldalunkon a cégalapítás előtt!

Könyvelés

Sokféle könyvelő van, és bár az alapok adottak, jelentős különbségek lehetnek a könyvelés módjában, a szolgáltatás minőségében. Mi komplex könyvelési szolgáltatást kínálunk, és felelősséget vállalunk az elvégzett munkáért! Könyvelő munkatársaink mind mérlegképes képesítéssel és többéves szakmai gyakorlattal rendelkeznek.

Bérszámfejtés

Teljes körű bérszámfejtés a klasszikus bér- és munkaügyi feladatok ellátásával, és még többel: segítünk egy olyan juttatási rendszer kialakításában, amely a lehető legkisebb adó- és járulékfizetési vonzattal jár, ugyanakkor a foglalkoztatottak számára is korrekt bérezést tesz lehetővé.

Cégalapítás

Ingyenes cégalapítás, ami valóban ingyenes? Igen, mi most díjmentesen végezzük el a cégalapítást, amennyiben minket bíz meg a könyveléssel. Pontosabban fogalmazva: a cégalapítás minden költségét levonjuk a könyvelési díjból! Így két legyet üthet egy csapásra, hiszen a cégalapítás mellett, a könyvelése is jó kezekbe kerül.

Adótanácsadás

Szeretné csökkenteni vállalkozása adó- és járulékfizetési kötelezettségeit? Segítünk! Az adótanácsadás, illetve adótervezés jelentős költségcsökkentést tesz lehetővé, ha szakértőkre bízza az elemzést és az adóstratégia kialakítását. Könyvelő irodánkban az első adótanácsadás ingyenes!