A mi tudásunk az Ön profitja!

Adófizetés minimalizálása

Mi a hátránya az egyszemélyes Kft.-nek?

Régebben könyvvizsgáltatni kellett, ma már ez sem kötelező. Az egyetlen hátránya, hogy a GT szerint a tag nem lehet saját cégében munkaviszonyban, ezért a 2012-es jogszabályok szerint több járulékot kell utána fizetni. A társasági szerződés módosításával orvosolni lehet ezt a problémát, oly módon, hogy a társasági szerződésben rögzíteni kell, hogy a tag a feladatát munkaviszony keretében látja el. Más hátránya nincs.

A többtagú korlátolt felelősségű társasághoz hasonlóan a tag az egyszemélyes Kft. esetében sem felel magánvagyonával a cég tartozásaiért. Mivel egyedül nem alapítható Bt., a két forma nem ilyen téren nem összehasonlítható. Azonban a Kft. alapítása jobban megéri, mint egyéni vállalkozóvá válni. Az egyéni vállalkozók ugyanis a Bt. beltagjához hasonlóan magánvagyonukkal vállalnak felelősséget a cég tartozásaiért.

Amennyiben egyedül kíván Kft.-t alapítani, a társasági szerződés helyett alapító okirat készítése szükséges. Ha már létező Kft. apad egyszemélyesre azáltal, hogy egyetlen tag tulajdonába kerül minden üzletrész, egy éven belül szintén alapító okiratot kell készíttetni.

Segítünk megalapítani a cégét és kiválasztani a optimális vállalkozási formát!

Visszahívást kérek Cégalapítás ingyen

Mik az egyszemélyes Kft. előnyei?

A Kft. alapításával pontosan meghatározhatja az Ön által vállalni kívánt kockázat mértékét. Fontos tudni, hogy a Kft. és az egyedüli tag egymástól jól meghatározhatóan elkülönülnek. A társaság ügyfeleivel szemben csakis a Kft.-nek mint jogi személynek vannak kötelezettségei. Az egyedüli tag közvetlenül nem tartozik felelősséggel az ügyfelek felé. Köteles azonban a társaság rendelkezésére bocsátani az alapító okiratban foglalt vagyoni hozzájárulást.

Mindenekelőtt meg kell különböztetni egymástól a társaság és a tag vagyonát, a Kft. ugyanis elkülönült vagyonnal rendelkezik. Ha ez a vagyon nem fedezi a társasággal szembeni követeléseket, a cég felszámolására kerülhet sor, ám ez nem érinti a tag magánvagyonát. Vagyis amennyiben a Kft. nem képes fedezni tartozásait, az esetek többségében a tag nem felel saját vagyonával. Ha azonban a tag visszaélést követ el, például sajátjaként rendelkezik a társaság vagyonával, magánvagyonával is felelőssé válhat.

Mindig szem előtt kell tehát tartani, hogy az egyszemélyes Kft. és az egyedüli tag jogi értelemben nem egyeztethető meg egymással. Sőt a Kft. és az egyedüli tag akár szerződést is köthetnek egymással.

Egyszemélyes Kft. és az ügyvezető

Az egyszemélyes Kft. ügyvezetését elláthatja az egyedüli tag, illetve egy kívülálló is. Amennyiben úgy dönt, hogy mást bíz meg az ügyvezetéssel, egyedüli tagként utasítást adhat az ügyvezetőnek az általa indokoltnak vélt intézkedések és lépések megtételére.

Weboldalunkon számos egyéb információt talál, amelyek hasznosak lehetnek, ha cégalapítás előtt áll.

Könyvelés

Sokféle könyvelő van, és bár az alapok adottak, jelentős különbségek lehetnek a könyvelés módjában, a szolgáltatás minőségében. Mi komplex könyvelési szolgáltatást kínálunk, és felelősséget vállalunk az elvégzett munkáért! Könyvelő munkatársaink mind mérlegképes képesítéssel és többéves szakmai gyakorlattal rendelkeznek.

Bérszámfejtés

Teljes körű bérszámfejtés a klasszikus bér- és munkaügyi feladatok ellátásával, és még többel: segítünk egy olyan juttatási rendszer kialakításában, amely a lehető legkisebb adó- és járulékfizetési vonzattal jár, ugyanakkor a foglalkoztatottak számára is korrekt bérezést tesz lehetővé.

Cégalapítás

Ingyenes cégalapítás, ami valóban ingyenes? Igen, mi most díjmentesen végezzük el a cégalapítást, amennyiben minket bíz meg a könyveléssel. Pontosabban fogalmazva: a cégalapítás minden költségét levonjuk a könyvelési díjból! Így két legyet üthet egy csapásra, hiszen a cégalapítás mellett, a könyvelése is jó kezekbe kerül.

Adótanácsadás

Szeretné csökkenteni vállalkozása adó- és járulékfizetési kötelezettségeit? Segítünk! Az adótanácsadás, illetve adótervezés jelentős költségcsökkentést tesz lehetővé, ha szakértőkre bízza az elemzést és az adóstratégia kialakítását. Könyvelő irodánkban az első adótanácsadás ingyenes!