Cím

1161 Budapest, Hársfavirág utca 53. fsz.1. 1-es kapucsengő

a

Hogyan kezdjünk bele a cégalapításba?

Az elmúlt években egyre többen döntenek úgy, hogy saját vállalkozásba kezdenek, viszont a cégalapítás menetével, buktatóival nincsenek tisztában. Amikor saját vállalkozás mellett döntünk, érdemes már az elején egy üzleti tervet készíteni, amelyben a leendő tulajdonosok a várható bevételeikről, költségeikről listát készítenek. A tevékenység az első, amit általában minden kezdő vállalkozó pontosan tud. Ehhez illő nevet célszerű választani, amely egyedi, megkülönböztethető. A névválasztás nem is szokott még gondot okozni, de a vállalkozás típusa, adózása már sokkal komolyabb és fontosabb feladat.

Mikor keressünk szakembert? Ügyvédhez menjünk először, vagy adótanácsadóhoz, könyvelőhöz?

A cégalapítás elindítása előtt mindenképpen érdemes adózási tanácsot kérni. Az ügyvédek sablonból dolgoznak, az adózási módokat ki kell választani, jelölni kell. Az ügyvéd csak a kérdést teszi fel, áfás, vagy áfa mentes? Bt vagy Kft? Van telephelye, vagy nincs? Ha ezekre tudja Ön a választ, akkor már jó úton jár, de a legtöbben itt már elbizonytalanodnak.

Miben tud könyvelő irodánk segíteni?

Teljes körű tanácsadást adunk a választható vállalkozási formák típusairól, előnyeiről, hátrányairól.

A tevékenységhez kapcsolódóan, a várható bevételt figyelembe véve, segítünk kiválasztani melyik a legkedvezőbb adózási mód.

Mikor érdemes egyéni vállalkozásba kezdeni, vagy épp katás vállalkozóvá válni, vagy inkább egy társas vállalkozás mellett dönteni? Ha társas vállalkozás, akkor bt, vagy kft? Alanyi mentességet válasszunk a bevételi értékhatárt figyelembe véve, vagy a tevékenységre tekintettel tárgyi mentes legyen a cég? Szükséges-e a közösségi adószám már a megalakulás pillanatában?

Végig vezetjük Önt a cégalapítás minden lépésen, ügyvédünkkel együttműködve, ezzel megalapozva egy jól működő, sikeres vállalkozás létrehozását.

Ki legyen az ügyvezető? Ki a tulajdonos?

A cégalapítás sarkalatos pontja a tulajdonosok és ügyvezetők személyének kiválasztása. Adózási és felelősségi szempontok miatt is nagyon át kell gondolni, ki lehet a cég tulajdonosa, személyesen közreműködik-e a társaságban, munkaviszonyban, vagy tagi jogviszonyban látja el a feladatait?

Ki lesz az ügyvezető? Munkaviszonyban, vagy megbízási jogviszonyban látja el a teendőit? A tag és az ügyvezető személye azonos-e? Minden esetben eltér az adózás, minden jogviszonynak más és más feltételei vannak. Többes jogviszony esetében még körültekintőbben kell eljárni.

A legoptimálisabb lehetőséget cégre szabva csak könyvelő, adótanácsadó szakemberrel történő konzultáció után érdemes kiválasztani. Éves szinten több százezer forintos megtakarítás érhető el, ha körültekintően járunk el már a cégalapítás előtt.

Jegyzett tőke mikor, mennyi, pénz, vagy apport?

A jegyzett tőke összege, rendelkezésre bocsájtásának feltételei, összetétele is igen gyakori kérdés. Általában készpénz a házipénztárba, de sokan nem tudják, hogy akár apport is bevihető jegyzett tőkeként, ha nem áll rendelkezésre megfelelő pénzösszeg.

Ha cégalapítás előtt áll és bizonytalan, vagy pontosan tudja, mit szeretne, de megerősítésre van szüksége, vagy egész egyszerűen mindent jól szeretne csinálni, akkor forduljon hozzánk bizalommal.