Cím

1161 Budapest, Hársfavirág utca 53. fsz.1. 1-es kapucsengő

a

A KATA törvény szigorítása sok vállalkozót hozott nehéz helyzetbe, akik kénytelenek megszüntetni ezt a kedvező vállalkozási formát és új céget alapítani, jellemzően egy korlátolt felelősségű társaságot.

A cégalapítás a jelenlegi szabályozások mellett rendkívül gyorsan, akár 1-2 nap alatt is megoldható, amennyiben sürgősen szeretné elindítani vállalkozását.

Az elsődleges szempont a költséghatékonyság, a lehető legkisebb befektetéssel elindulni. Az új cég alapításánál a leendő vállalkozó lelkes és optimista, a cégalapítás előnyeire koncentrál. Sajnos sok esetben nem vesz igénybe könyvelési szolgáltatást, könyvelői segítséget, hanem az ügyvédnél teszi meg az első lépéseket.

Az előzetes tájékozódás, információ hiánya, vagy a nem megfelelő információ sok buktatót rejt magában a cégalapítás folyamatában. A rossz társasági forma megválasztása, vagy a rossz adózási mód és a rossz áfa besorolás egy hozzá nem értő számára nagyon nagy kockázatot jelenthet.

A könyvelőkkel és adótanácsadókkal történő előzetes egyeztetés elengedhetetlen a sikeres vállalkozás elindításához. Ezen nem szabad spórolni, hiszen egy jó döntéssel nagyon sok pénzt lehet keresni.

Irodánk több, mint 20 éve segíti a cégeket adózásuk optimalizálásában. A könyvelésen, bérszámfejtésen, beszámoló és bevallások készítésén túl folyamatos tanácsadást is nyújtunk. Rendkívül fontos számunkra az új vállalkozások hatékony elindítása, emiatt nagy hangsúlyt fektetünk a cégalapításra. Évek óta ingyenes cégalapítással nyújtunk segítséget a sikeres tevékenység megkezdésében.

A cégalapítás előtti tanácsadásunk díját és az ügyvédi díjat is beszámítjuk az első havi könyvelési díjba, így válik teljesen ingyenessé a társaság elindítása.

A cégalapítást követően számos feladat merül fel, amit rövid határidőkkel el kell látni. Erre a cégvezetők általában már nincsenek felkészülve. Számos bejelentési, adatszolgáltatási kötelezettségnek kell eleget tenni, ügyfélkapu, cégkapu, online számla regisztráció, KSH regisztráció és még sorolhatnám.

A bejelentési, bejelentkezési és adatszolgáltatási kötelezettségek mulasztásáért, késedelmes teljesítéséért keményen bírságol a NAV, nem érdemes megvárni a felszólításukat.

Mit tud hozzátenni egy könyvelő a sikeres vállalkozásához? Miben tudunk segíteni? Fontos, hogy ne csak szükségből keressen minket, vagy „muszájból”. Működjünk együtt hatékonyan!

Elsőként még a cégalapítás előtt az Ön elképzeléseinek megfelelően, a kiválasztott tevékenység alapján sorra vesszük a lehetőségeket, például ki legyen a tag, ügyvezető, milyen társasági forma a megfelelő, a vezető tisztségviselő milyen jogviszonyban végezze a munkáját. Munkaviszonyban, vagy megbízási jogviszonyban? Mennyi a jegyzett tőke minimuma, milyen formában bocsássák a cég rendelkezésére? Székhely, telephely kérdése, iratőrzés helye és még számos fontos kérdés felmerülhet.

Az induló vállalkozás szabályzatait is el kell készíteni, ebben is nagy segítséget tud nyújtani a könyvviteli szolgáltató. Pénzmosási törvény, GDPR és egyéb érdekesség is szóba kerülhet.

A cégtulajdonosoknak és cégvezetőknek nem feladata ezek teljes körű megoldása, hiszen máshoz értenek, más a szakterületük, emiatt bíznak meg könyvelő irodát és joggal várják el, hogy az igénybe vett szolgáltatást a lehető legmagasabb színvonalon lássák el. A mi könyvelő irodánk csak szakképzett munkatársakkal dolgozik, garanciát vállal az elvégzett munkáért.

Várjuk szeretettel irodánkban!