Cím

1161 Budapest, Hársfavirág utca 53. fsz.1. 1-es kapucsengő

a

Az elmúlt időszak nagyon sok vállalkozás számára kedvezőtlen körülményeket teremtett, sokak anyagi helyzetét tönkre tette, működésüket ellehetetlenítette. Ezek a vállalkozások folyamatosan próbálnak talpra állni, de saját erőből nem biztos, hogy sikerül.

Ha könyvelő segítségét nem is kérik, saját maguk is többfajta támogatási lehetőség közül válogathatnak, de persze hatékonyabb a könyvelőn keresztül utána nézni annak, milyen opciókat kínál nekik jelenleg a kormány.

NAV részletfizetések, munkaerő támogatás, munkaerő fejlesztési támogatás, munkaerő hatékonyabb keresése. Akár vissza nem térítendő támogatásokat is vehetnek fel, csak alaposan körbe kell nézni a neten.

Itt most megpróbálok néhányat kiemelni, hátha segítséget jelent:

  1. NAV fizetési kedvezmény, méltányossági kérelem, kedvezmény, mentesülés

Ha az adózó igazolni tudja, hogy a fizetési nehézség a járvány miatt, a járvány időszakában keletkezett, és a járvány előtti vagyoni helyzete jelentősen eltér az azóta kialakult helyzetével, akkor elektronikus úton NAV honlapján elérhető FAG01 nyomtatványon igényelhet fizetési kedvezményt. Egyéni vállalkozók ezt a FAM01 űrlapon tehetik meg. Magánszemélyek papíralapon is.

  • 2021.12.31-ig az általános szabályoktól eltérő fizetési kedvezmény is kérhető:
  • egy alkalommal legfeljebb 5 millió forint összegű adóra, maximum 6 havi fizetési halasztást vagy 12 havi részletfizetést engedélyezhet pótlékmentesen a NAV,
  • nem természetes személy adózó adótartozását, egy adónemre legfeljebb 20 százalékban, maximum 5 millió forint összeghatárig mérsékeli.

Fontos, hogy ilyen kérelem esetén igazolnia kell, hogy a fizetési nehézsége a veszélyhelyzetre vezethető vissza.

Vállalkozások munkaerő támogatása

A munkaadók az állami foglalkoztatási szervként eljáró járási (fővárosi kerületi) hivatalhoz benyújtott kérelem alapján vissza nem térítendő támogatást kaphatnak, ha az állami foglalkoztatási szervnél regisztrált 25 év alatti vagy legalább 1 hónapja nyilvántartott álláskeresőt foglalkoztatnak, munkaviszony keretében.

A támogatás folyósítási időtartama fix 6 hónap lehet. A támogatás mértéke a foglalkoztatót terhelő bérköltség (bruttó bér és ténylegesen átutalásra kerülő szociális hozzájárulási adó) 50%-a, de teljes munkaidős foglalkoztatás esetén legfeljebb 100 ezer forint havonta.

A kérelmeket a foglalkoztatást megelőzően a foglalkoztatni kívánt nyilvántartott álláskereső személy lakóhelye, tartózkodási helye szerint illetékes állami foglalkoztatási szervként eljáró járási (fővárosi kerületi) hivatalhoz kell benyújtani.

Munkaerő fejlesztési támogatás

Megindult a GINOP Plusz-3.2.1-21 kódszámú projekt, melynek címe: „A munkavállalók és vállalatok alkalmazkodóképességének és termelékenységének javítása a munkaerő fejlesztésén keresztül”.

A támogatás célja a munkahelyi képzések megvalósításának segítése, ezzel növelve a termelékenységet.

A kérelmeket az állami foglalkoztatási szervként eljáró kormányhivatalhoz kell benyújtani.

Feltételesen vissza nem térítendő támogatást nyújt a program, képzési költségre és bértámogatásra igényelhető. 2021.10.01-től nyújtható be! A rendelkezésre álló keretösszeg 15 milliárd forint.

Tartósan álláskeresők komplex elhelyezkedési támogatása

Ez a támogatás a súlyosan hátrányos helyzetű munkavállaló foglalkoztatását segíti elő. Ez ez folyamatosan igényelhető támogatás.

Súlyosan hátrányos helyzetű munkavállaló olyan személy, aki:

  • legalább 24 hónapja regisztrált álláskereső, vagy
  • legalább 12 hónapja regisztrált álláskereső és
    • 15 és 24 év közötti életkorú, vagy
    • alapfokú iskolai végzettségű, vagy
    • 50 éven felüli személy, vagy
    • egy vagy több eltartottal egyedül élő felnőtt.

Ezek a személyek 6 hónapig járó bérkiegészítést kaphatnak. Ha foglalkoztatásra irányuló jogviszonyt létesítenek, a minimálbér 30%-val megegyező összeghez, jelenleg havi több mint 50 ezer forinthoz juthatnak. Mindezek mellett a munkaadó is támogatásban részesül, amennyiben ilyen személyt alkalmaz, mivel a jogviszony első 4 hónapjára a munkavállaló bérének felét megtéríti az állami foglalkoztatási szerv.