A mi tudásunk az Ön profitja!

Adófizetés minimalizálása

Jelentősen csökken az ingatlan bérbeadásának járulékos terhe

2018. január elsejétől nem kell megfizetni a 14,5% egészségügyi hozzájárulást a természetes személyeknek, az ingatlan bérbeadása után. Csak a 15% személyi jövedelemadó fizetési kötelezettség marad továbbra is. Mint látható, ez jelentős könnyebbséget jelent, az eddigiekhez képest. Elmondható, hogy igen alacsony adóteher mellett lehet legálisan jövedelmet szerezni. Új lehetőségeket jelent ez a cégek adótervezésében, adóminimalizálásában is, hiszen a tulajdonosok jóval kedvezőbb feltételek mellett tudják kivenni a pénzt a cégből, szemben az osztalék formájában kivett jövedelemmel, úgy, hogy még a társasági adóalap is csökken, tehát csökken a fizetendő társasági adó.

További kedvező változás, hogy nem kell az ingatlan összes tulajdonosának egyszerre bérbe adni az ingatlant, megteheti azt egyetlen tulajdonos is. Ez akkor lehet fontos, ha valamelyik tulajdonos számára valamilyen okból nem kedvező a bérbeadás. Például, a bérbeadás jövedelme miatt, átlépné a magánszemély az áfa-mentes határt.

Azonban rengeteg buktatója is lehet a bérbeadásnak. Amennyiben segítségre lenne szüksége, forduljon hozzánk bizalommal. Részletesebb leírásért pedig kattintson az alábbi linkre:

https://www.azenpenzem.hu/cikkek/lakaskiadas-adozasa-ezekre-a-szabalyokra-figyeljen/4636/

 

Könyvelés

Sokféle könyvelő van, és bár az alapok adottak, jelentős különbségek lehetnek a könyvelés módjában, a szolgáltatás minőségében. Mi komplex könyvelési szolgáltatást kínálunk, és felelősséget vállalunk az elvégzett munkáért! Könyvelő munkatársaink mind mérlegképes képesítéssel és többéves szakmai gyakorlattal rendelkeznek.

Bérszámfejtés

Teljes körű bérszámfejtés a klasszikus bér- és munkaügyi feladatok ellátásával, és még többel: segítünk egy olyan juttatási rendszer kialakításában, amely a lehető legkisebb adó- és járulékfizetési vonzattal jár, ugyanakkor a foglalkoztatottak számára is korrekt bérezést tesz lehetővé.

Cégalapítás

Ingyenes cégalapítás, ami valóban ingyenes? Igen, mi most díjmentesen végezzük el a cégalapítást, amennyiben minket bíz meg a könyveléssel. Pontosabban fogalmazva: a cégalapítás minden költségét levonjuk a könyvelési díjból! Így két legyet üthet egy csapásra, hiszen a cégalapítás mellett, a könyvelése is jó kezekbe kerül.

Adótanácsadás

Szeretné csökkenteni vállalkozása adó- és járulékfizetési kötelezettségeit? Segítünk! Az adótanácsadás, illetve adótervezés jelentős költségcsökkentést tesz lehetővé, ha szakértőkre bízza az elemzést és az adóstratégia kialakítását. Könyvelő irodánkban az első adótanácsadás ingyenes!